Opskrifter - mad og kager

Grovere pølsehorn til madpakken



24. stk små pølsehorn


25 g smør
5 dl mælk
50 g gær
3 tsk. sukker
2 tsk. salt
100 g groft speltmel
100 g fuldkorns hvedemel
500-600 g hvedemel
12 kyllingepølser 


1. Smelt smørret i en gryde, lun mælken heri. Dette hældes derefter i en skål

2. når væsken er lillefingervarm, røres gæren i. Tilsæt sukker, salt, speltmel og og fuldkornshvedemel. ælt hvedemel i delen (lidt efter lidt). Dejen skal være glat og smiddig. 

3. Dejen skal hæve, tildækket, i 1 time

4. Dejen æltes.

5. Dejen rulles ud som en pizzabund. Opdeles i 24 slices. Nu kan pølsen rulles ind i dejen.

6. hæver i 30 min

7. pensel pølsehornene med vand og drys med sesamfrø

8. Bages i 15 min. eller til de er gyldne ved 200 grader.

Når de er nedkølet er de klar til fryseren. 


                                    ----------------------------------------------------------------


Brownies med lakrids 

Pas på den er vanedannende og fedende... men mums hvor den smager!!!

 




Ingredienser:
250 g smør
200 g mørk chokolade
4 æg
250 g sukker
150 g hvedemel
3 spsk kakao
200 g hakket salmiak eller salt lakrids



Bagetid: Ca. 35 min. ved 175°.


Smelt smørret sammen med chokoladen (bræk den i små stykker inden) i en gryde (ved lav varme) og lad det køle lidt af. 

Pisk æg og sukker til en luftig hvid masse. 

Bland mel, kakao og lakrids sammen (gem evt. nogle lakridser som pynt til toppen af kagen når det er bagt) og vend det forsigtigt i æggemassen. 

Vend, forsigtigt, den afkølede chokoladeblanding i. 

Hæld dejen i en smurt form (ca. 20 x 30 cm) og bag den midt i ovnen. 
Lad kagen køle af, stil den evt. i køleskab.

Kagen skal være blød og fugtig indeni, så er den allerbedst…






 Jeg har brugt finsk salmiak lakrids



               -----------------------------------------------------------------------------------------------


 Blomkålsris



Blomkålsris med kalkun bacon og paprikakylling. 
Paprikakylling er bare kyllingfilleter drysset med paprika, salt, peber og så i ovnen.
Kankunbacon steges på panden, rives i stykker i steges videre med blomkålsrisene.
Blomkålsris er heller ingen kunst, men i får lige opskriften alligevel:

Blomkålsris:
1 blomkålshoved
1-2 fed hvidløg
Chili
Salt
Peber

1 blomkålshoved rives. Ristes på panden med hvidløg, en smule chili, salt og peber.
Tip: vi stegte blomkålsrisene med et æg.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar